Bošnjački nacionalisti, ultimativni cilj Beograda i Zagreba

Najveći poslijeratni uspjeh Beograda i Zagreba, ne računajući pri tome fijasko i nepostojanje državotvorne bosanske i bošnjačke politike, jeste pojava bošnjačkih nacionalista koji posljednjih godina haraju medijskim prostorom i sataniziraju svakog Srbina i Hrvata, ali i Bošnjaka koji im stane na put u tom njihovom nacionalističkom ludilu. To su čitave vojske zaluđenika koji gaze sve redom, a svoje nebošnjačke komšije u Sarajevu, Tuzli, Zenici, Mostaru i drugim bh. gradovima, preko noći iz političkih ili nekih drugih razloga žigošu nazivima četnici ili ustaše, iako su to ljudi koji su tu rođeni, cijeloga života žive tu, na svom i u svojoj zemlji. Ništa im to ne vrijedi.

Zašto je to najveći uspjeh Beograda ili Zagreba? Pa zato što takve nacionalističke hajke služe Beogradu i Zagrebu da pokažu kako ni Srbi ni Hrvati koji su cijeloga života tu s Bošnjacima, ne mogu u miru živjeti već se čeka prva prilika da završe na lomači. Kad je tako njima, kako tek da s Bošnjacima žive Srbi iz Doboja ili Hrvati iz Gruda? (Zasad su to samo virtuelne lomače, a ne sumnjam da bi bilo i pravih, samo da im se ukaže prilika.)

Lomače ne trebaju Bosni ni Bošnjacima već onima koji su ih pravili u Višegradu i Vitezu, pa da “svi budemo isti”. Ni nacionalizam ne treba nama već onima koji jašu na leđima nacionalizma već 30 godina u rušenju BiH, kako bi pokazali da je u Bosni (su)život nemoguć. Bosni ne trebaju horde divljih i polupismenih Bošnjaka koji svjesno ili nesvjesno po uputstvima Beograda i Zagreba ubijaju Bosnu već Bošnjaci zdravog razuma, uspravne kičme i smislene vizije, koji znaju kako i kamo idu. S ovim prvima Bosna i Bošnjaci neće nidokle stići.

Piše: Resul Mehmedović

Povezani članci

Back to top button