Fahrudin Radončić je izdašno plaćao reisu Ceriću promociju u novog bošnjačkog lidera

“Fahrudin Radončić je bio u vrlo bliskim odnosima sa tadašnjim reisu-l-ulemom Mustafom ef. Cerićem. Odnosno, njihovo prijateljstvo i sastanci su bili intenzivirani u vrijeme kada se Radončić kandidirao za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, kao i mnogo ranije, odnosno u vrijeme kada je imao namjeru da, iz ličnih interesa, osnuje svoju stranku – SBB. Mustafa ef. Cerić je, u tom periodu, sa Fahrudinom Radončićem skoro svako veće održavao sastanke u svojoj (Cerićevoj) rezidenciji u ulici Hazima Šabanovića, gdje sam ja Fahrudina Radončića vozio i čekao po više sati. Isto tako, Mustafa Cerić je sa suprugom Azrom dolazio na imanje kod Fahrudina Radončića u selo Nebočaj, gdje su duže šetali i cjelodnevno bili skupa. Također su jedan drugome poklanjali pse vučjake, koje sam lično prebacivao iz Cerićeve „reisovske” rezidencije u Radondčićevu stranačko-poslovnu rezidenciju u Nebočaju. Fahrudin Radončić je organizirao sastanak u svom hotelu „Radon Plaza” svih tadašnjih takozvanih uspješnih biznismena. Radilo se o Nihadu Imamoviću, kojeg su Radončić i ostali imenovali za predsjednika Udruženja privrednika, te Selveru Oruču, Muhamedu Granovu, Nedimu Cauševiću i drugima. To Udruženje je osnovano u cilju da svi ti uspješni biznismeni daju određene sume novca kako bi se sagradila zgrada Rijaseta Islamske zajednice, odnosno rezidencija reisu-l-uleme na Kovačima u Sarajevu, a što je prethodno Radončić dogovorio sa tadašnjim reisu-l-ulemom Mustafom ef. Cerićem.

Fahrudin Radončić je za taj projekat dao dva miliona maraka Mustafi ef. Ceriću, a sve u cilju da bi ga Cerić kao vjerski poglavar podržao, odnosno, predstavio Bošnjacima kao jedinog sposobnog kandidata za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Isto tako, Fahrudin Radončić je u ulici Ismeta Mujezinovića broj 24, u elitnom naselju Breka, poklonio luksuzno opremljeni stan Mustafi ef. Ceriću, za koji sam kasnije dobio informaciju da u njemu živi kćerka Mustafe Cerića, Adila Čehić, rođena Cerić. U tom stanu je ranije živio Radončićev sin iz prvog braka Isak Radončić, koji je zbog poslovnog nesnalaženja u Radončićevoj kompaniji napustio Sarajevo i vratio se u Podgoricu, svojoj majci, odnosno, Radončićevoj prvoj ženi – Snježani Rakonjac.

Mogu slobodno reći da je prijateljstvo izmedu Radončića i Cerića bilo jako isplativo za Cerića, kojeg ja, iz moralnih razloga, ne mogu nazvati reisu-l-ulemom zbog toga što je u njihov krug ušao i balkanski narkobos, osoba sa crne američke liste Naser Keljmendi, koji je dao Mustafi Ceriću 100.000 KM, stečenih trgovinom droge, to je to prikazano kao Keljmendijeva donacija za izgradnju džamije u Butmiru. Nedopustivo je da u jednoj državi mafijaši, narkobosovi, budu u prijateljskoj ili bilo kojoj vezi sa jednim vjerskim poglavarom, ma o kojoj vjeri da se radi, a također, da ti isti mafijaši doniraju novac i nekretnine jednom vjerskom poglavaru.”

Odlomak iz djela: Armin Cibra, Fahrudin Radončić – Mafijaš u podzemlju Balkana, str. 121-122.

 

■ “Tajna veza” RADONIČIĆA i REISA CERIĆA ■

● Ured za zekat Rijaseta Islamske zajednice objavljuje da je ove godine na račun Bejtul-l-mala Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini zekat uplatilo više lica, a najveći iznos zekata koji je ove godine uplaćen u Bejtu-l-mal, zekat od 50.000KM (pedeset hiljada) Fahrudina Radoćića, kojeg je izdojio iz svoje lične imovine kao zekat – četvrti šart islama.

(MINA, 7. 9. 2010.)

● (AVAZ): Vi ste još uvijek pojedinačno najveći domaći donator za izgradnju sjedišta Rijaseta.

Radončić: Pa, to je potvrda da se uvaženi reisu-l-ulema i ja ne slažemo po nekim stvarima. Vi znate da je ideja izgradnje upravne zgrade Rijaseta potekla od nas nekoliko domaćih biznismena. Ja sam dao oko 800.000 KM za izgradnju te zgrade. Tada zaista niko od nas nije imao u glavi opciju da će se ta zgrada preimenovati u “Vakuf Muamera Gadafija”. Zašto bi Fahro Radončić dao 800.000 da bi se nešto zvalo Muamer Gadafi?

(Dnevni avaz, 23. 9. 2011.)

Veza reisa Cerića sa srpskim igračem Radončićem

Drago Bošnjaci, ne zaboravite ko vam je srpskog igrača Fahrudina Radončića poturao kao "BOŠNJAČKOG LIDERA".Avaz je tada igrao na emocije, pa je pisao o tobože "islamofobiji" Rafija Gregorijana, medijski su gladili reisa Cerića, pa su onda objavili da je Fahro uplatio 50.000 km zekata, pa da je donirao novac za izgradnju zgrade Rijaseta na Kovačima, itd. Zbog čega? 🙂 Bilo je to suptilno uvođenje Fahrudina Radončića u bošnjačku politiku i poturanje Bošnjacima, a prvenstveno muslimanima, kako je Fahro dobar (musliman), i kako treba glasati za njega. Sve navedeno je rađeno uz dobro plaćeni blagoslov Mustafe Cerića.

Posted by DIALOGOS.ba on Utorak, 13. mart 2018.

Povezani članci

Back to top button