Pokušaj spina pekare Manja: Saša Trivić je “zamjenik direktora”. Ne nije, već vlasnik

Podrška osuđenim ratnim zločincima i ideologiji fašizma, vlasnika Krajina Klasa i lanca pekara Manja (nalaze se na Koševu, Čengić Vili, Otoci, u Hrasnom, Vogošći…), izazvala je žestoku osudu građana i sveopći bunt koji će očigledno rezultirati bojkotom lanca pekara Manja u Sarajevu. Usljed bure koja se ne stišava, oglasila se i zvanična fejsbuk stranica pekare Manja koja u jednom od komentara, u pokušaju da spinuje i smanji tenzije, Sašu Trivića, vlasnika lanca pekara, naziva “zamjenikom direktora”.

Nedugo zatim, izbrisan je cijeli post, ali, preživio je skrinšot.

Skrinšot sa fejsbuk stranice pekare Manja.

Da je riječ o običnom spinu i da Saša Trivić nije nikakav “zamjenik direktora” koji će, komično zvuči, biti sankcionisan, već vlasnik pekara Manja, pokazuju sljedeći podaci, na kojima se zahvaljujemo Jasminu Jusufu Jusufoviću.

Pregled poslovnih subjekata u RS-u
Krajina Klas – Vlasnik SAŠA TRIVIĆ
Intervju za Nezavisne novine iz 2016. godine.

Najmanje što običan građanin može učiniti u ovom slučaju jeste da BOJKOTUJE poslovnice Manja i proizvode Krajina klasa, kompanije u vlasništvu Saše Trivića, jer to je jedini efikasan način da se na civiliziran način kazni veličanje lika i djela osuđenih fašista i genocida nad Bošnjacima. Lično, nisam zagovornik niti kupovine domaćeg (nauštrb cijene i kvaliteta), niti sličnih neodrživih ekonomskih lokalpatriotskih poduhvata, ali, krajnje je vrijeme da održimo lekciju onima koji bi danas uzimali naš novac, a sutra bi nam uzeli skalp. U svakom slučaju, pekara u Sarajevu ne nedostaje, i neće biti velika šteta po Sarajevo da ostane bez četiri-pet “Manje”.

Piše: Resul Mehmedović

Povezani članci

Back to top button