Prijavite se na prvu školu ekonomskog novinarstva

Liberalni forum poziva mlade novinare i studente iz cijele BiH da se prijave za besplatnu školu ekonomskog novinarstva koja traje od 20. oktobra do kraja decembra 2021.

Polaznici Škole imat će priliku da od predavača, iskusnih novinara i ekonomista, dobiju najvažnija i neophodna znanja koja su potrebna za bavljenje ekonomskim novinarstvom.

Teme ovogodišnje škole uključivat će: Osnove ekonomskog novinarstva, Osnove makroekonomije, Finansijski sistem BiH, Ekonomski mitovi i kako ih se osloboditi u novinarskom radu, Metode ekonomskog izvještavanja za televiziju, Fact-checking u ekonomskom novinarstvu, Slobodno tržište, prednosti, ograničenja i uloga države, Državne firme u BiH – kako mediji mogu doprinijeti efikasnijem upravljanju i suzbijanju stranačke kontrole i Novinarsko pero kao sredstvo ekonomske revolucije u društvu.

Predavači na ovogodišnjoj Školi će biti ekonomisti: Aziz Šunje, Faruk Hadžić, Admir Čavalić, Damir Bećirović, Adnan Muminović, Slaviša Tasić, te novinari Danijal Hadžović, Ivana Pavlović i Svjetlana Tadić Šurlan.

Ekonomski novinari su rijetki i traženi, a dobri ekonomski novinari imaju veliku šansu da naprave uspješnu karijeru u medijima. Naučit ćete kako da ekonomski tekstovi i prilozi budu stručni, a zanimljivi.

Predavanja će biti održavana online, te će polaznici i van Sarajeva biti u mogućnosti da je pohađaju.

Cjelokupne troškove za polaznike pokriva naš partner Atlas Network iz SAD.

Prijave traju do 17. oktobra.

Zainteresirani kandidati prijave mogu poslati preko linka.

Povezani članci

Back to top button