Skandalozan prilog u dnevniku BHT-a – Hvalospjevi agresorskoj vojsci Republike Srpske

Zahvaljujući vrloj “bošnjačkoj politici” popuštanja, poltronstva, politikanstva i trgovine stranačkim i individualnim interesima, Bošnjaci su, odavno je jasno, dotakli dno. Izgubli su sve što se izgubiti moglo, najvažnije funkcije u državi obnašaju osvjedočeni grobari ove zemlje, kontrolišu sudstvo, sigurnost, finansije, ali zato, Bošnjaci imaju “Ministarstvo za raseljene osobe i izbjeglice”.

U današnjem (16. mart) skandaloznom prilogu na BHT-u, javnom servisu, kojeg isključivo finansiraju Bošnjaci, jer HDZ-ovi Hrvati i SNSD-ovi i SDS-ovi Srbi ne plaćaju pretplatu, objavljen je prilog “23 godine od egzodusa sarajevskih Srba”. Pune tri i po minute gledaoci su mogli slušati hvalospjeve agresorskoj i zločinačkoj tvorevini i Vojsci RS-a. U video prilogu ne samo da su gnusno izvrtane činjenice, već se otišlo i korak dalje, ali ne  u smjeru izjednačavanja žrtava i agresora, već pravljenju žrtve od agresorskih terorista. Time se ciljano falsifikuje historija o tobožnjem progonu i kletoj sudbini srpskog naroda u Sarajevu. Nestvarno zvuči, ali sve to, danas ste mogli gledati u Dnevniku 1 na državnoj televiziji, koju su, sada je već jasno, preuzeli protagonisti i poklonici ratnih zločinaca i etničkog čišćenja s namjerom izvrtanja historije, historijskih i sudskih činjenica, kako bismo za deset godina dobili stanje u kojem smo “svi podjednako krivi”.

Nismo i nikada nećemo biti!

Da su Bošnjaci dotakli dno, jesu, može li gore od ovog, vjerovatno da može, jer državna televizija BHT pomjera granice, ne samo u izjednačavanju žrtava i agresora, već u potpunom falsifikovanju ne tako daleke historije. Nemojte se iznenaditi nekim od budućih BHT-ovih priloga o tome kako Bošnjaci u Srebrenici ukopavaju prazne tabute, napuhavaju brojke, Kapija je “islamski teroristički akt”, Markale su falsifikat, i u konačnici, Bošnjaci su okupirali (I)stočno Sarajevo i držali Srbe četiri godine pod zvjerskom opsadom. Jadno i bijedno, da je suvišan svaki komentar. Hvala bošnjačkim političkim strankama, poltronstvo i podobnost dolazi na naplatu, a cijenu ćemo platiti svi.

Za kraj, jedno pitanje, i dalje plaćate rtv pretplatu?

Piše: Resul Mehmedović

Prilog iz Dnevnika 1 možete pogledati na videu ispod.

Povezani članci

Back to top button