Turska humanitarna organizacija: Dajte da meso kamila podijelimo siromašnima

Ove sedmice planiran je odstrijel 10.000 kamila

Vodeća turska humanitarna agencija (IHH) traži načine kako da spriječi masovni odstrijel kamila u južnoj Australiji, gdje njihova potrošnja vode ugrožava zajednice koje tu žive.

Potpredsjednik istanbulske humanitarne organizacije (IHH), Serkan Nergis, rekao je da će njegova grupa obratiti kolegama u Australiji, kako bi pokušali da pronađu rješenje u vezi s novonastalom situacijom.

U slučaju masovnog odstrijela kamila, Nergis je ponudio da se meso iskoristi u humanitarne svrhe. “Na primjer (…) njihovo meso bi se moglo distribuirati potrebnicima”, napisao je na svom Twitteru. „Nadam se da ćemo uspjeti.”

Hiljade kamila u regiji Anangu Pitjantjatjara Yankunytjatjara (APY), prostorno kao dvije BiH, na krajnjem sjeverozapadu Južne Australije, planirano je da ove sedmice budu ubijene snajperima iz helikoptera.

“Uz neprestane sušne uslove i veliku koncentraciju deva koja prijeti infrastrukturi i svim zajednicama u regiji APY, potrebno je neposredna kontrola deve”, stoji u obraćanju vlasti APY, koji prenosi Anadolu Agency.

Dialogos.ba

Povezani članci

Back to top button